1. Forklar hovedforskjellen på FAT og NTFS.
Den største forskjellen er at FAT ikke støtter filer større enn 4 GB. FAT støttes også av Apple og Linux maskiner. Apple støtter ikke NTFS originalt, men det finnes løsninger for dette. Linux kan lese og skrive til NTFS, men sliter når det kommer til operativsystemer på NTFS.
2. Hvordan fungerer komprimering i NTFS?
NTFS kan komprimere filer med en variant av komprimerings-algorytmen til brukes til .zip-filer. Lese- og skrivetilgang er som vanlig, men det anbefales å IKKE bruke komprimerings på store filsystemer til servere og nettverkstasjoner, da det tar veldig mye prosessorkraft.
3. Hvilke fordeler har DFS for brukere i nettet?
Fordelene er at man alltid vil ha tilgang til nettverkstasjoner, med mindre alle serverne går ned samtidig, da informasjonen blir replikert mellom flere servere. For å kunne effektivt replikere informasjonen, brukes en prosess kalt DFSR (Distributed File System Replication) som replikerer den informasjonen som er forandret med jevne mellomrom.
4. Hvilker fordeler har DFS for administratoren i et nettverk?
For administratoren er DFS fordelsmessig, da man kan fjerne servere uten at det har noe å si for lokasjonene og brukerområdene. Man kan også bekymre seg mindre om man kjører denne synkroniseringen i sanntid.
Et lite minus med å synkronisere i sanntid derimot, er kravet til båndbredde. Spesielt om man jobber med tyngre filer, som for eksempel store Project-filer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar