PCM er en ganske stor fil, ca. 1GB, og tar litt tid å laste ned.
Installasjonen er ganske enkel og tar deg med gjennom alle stegene.
Det første er info om PCM, Lisensavtaler plusspluss.
Dette er ting som bare trykkes fort forbi. Det er heller ikke stort behov for å forandre noenting i første delen av installasjonen, som hvilken mappe det skal legges i, den type ting.
Først her trenger må å se gjennom. Man kan også forandre hvilket domene det ligger i, hvilken ip-adresse det starter fra, brukernavn og passord. Dette er innstillinger som man BØR sjekkes, og forandre hvis det ikke stemmer. Ellers vil det ikke fungere ordentlig når installasjonen er ferdig.
Nå installeres filene. Dette kan ta litt tid. Etter filene er installert, kommer konfigurasjonen, og der er det viktig å holde øynene åpne.
Det starter med enkle ting, som navn på serveren og slike ting. Her kan man egentlig skrive hva man vil, men man bør kalle den noe som man husker, og som ikke er upassende.
Nettverket ditt må starte fra en enhet, og så lenge man har koblet switchene sine sammen riktig, kan man velge en hvilken som helst switch i nettverket. I nettverkskartet blir alle tilkoblede enheter automatisk lagt til, så det har ikke mye å si hvilken enhet du velger her.
Man kan også ha en proxy for nedlastning av for eksempel oppdateringer til switchene. Hvis man ikke skriver noe her, vil PCM hente det fra internett i stedet.
Da er installasjonen ferdig, og forhåpentligvis, vil PCM fungere som det skal. Man er klar for overvåkning av nettverksutstyr på høyt nivå!
PCM har mange funksjoner å holde styr på, men de fleste er godt beskrevet, og lett gjenkjennelige på knappene de har. Det er også en veldig grei hjelp-knapp, som kan være fin om du står helt fast. På YouTube finner man også veiledningsvideoer til nesten hva som helst innen PCM.
En av de greieste funksjonene i PCM, er muligheten til å oppgradere switchen med noen få museklikk. Jeg har også filmet en kort videosnutt som viser hvordan dette gjøres. I videoen ser vi også noen andre ting, som jeg skal forklare litt om og.
Det første vi legger merke til her er nettverkskartet. Her er det veldig oversiktlig på hvor mange enheter som er koblet til, hvordan de er koblet til, hvordan de forskjellige VLAN'ene henger sammen osv. Den midterste switchen, er hovedswitchen. De svarte linjene som gikk til hovedswitchen, er den kablede kobling, altså kabelen som gikk mellom. De fargede, er VLAN. På denne måten ser vi veldig lett om det fungerer, og om det er koblet riktig sammen. I videoen så vi også at switchen med IP-adressen 192.168.2.23 manglet den blå linjen, eller et VLAN. Dette kan fikses i PCM. Man kan legge til, fjerne og modifisere VLAN via PCM. Dette gjør det veldig greit når man har flere enn 1 switch å forholde seg til, da man kan ordne med VLAN på alle switchene samtidig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar