tirsdag 20. november 2012

Chrome Eksternt skrivebord


Chrome eksternt skrivebord

Alle som bruker Google Chrome har tilgang til et hav av apps, og dette er en av de med høy nytteverdi. Den brukes til å fjernstyre PCer. Denne appen koster ingenting, både for privat og kommersiell bruk. Dette, og det enkle brukergrensesnittet drar opp veldig. Det er raskt og presist, og klarer alt man slenger på den.




Her ser vi et bilde av grensesnittet. Det er lett å forstå, og har ingen misvisende alternativer. Man har tre alternativer: dele skjermbilde, få tilgang til et delt skjermbilde, og legge til egne datamaskiner. Grensesnittet er lagt opp på en såpass enkel måte, slik at alle skal kunne forstå hvordan man bruker det.




Dette er det grensesnittet man kommer til å bruke mest. Man har to alternativer, som begge er like lette å bruke. For å la en annen koble seg til din pc, er det bare ett eneste tastetrykk på del. Da får man opp en tilkoblingskode som motparten trenger for å koble seg til og se ditt skrivebord. Denne koden består av 12 sifre, og dette gjør tilkoblingen meget sikker.
Når du skal koble til en annen pc, er det like enkelt. Ett tastetrykk på Tilgang. Deretter må du skrive inn den 12-sifrede koden fra motparten. Motparten kan også velge å avslutte tilkoblingen når som helst, og minsker dermed risiko.


Her ser man hvilke datamaskiner man har knyttet opp mot gmail-kontoen sin. Jeg har bare lagt til skolemaskinen, men skal også legge til hjemme-PCen. Det er også lagt mye vekt på sikkerhet på denne delen. For det første må man være pålogget gmail-kontoen sin på begge maskiner. Chrome må også stå oppe, og det er en PIN-kode på minst 6 sifre. Dermed er det lite sannsynlig at noen andre får tilgang. For et firma er dette en veldig god egenskap, da man kan ha en felles gmail-konto for de ansatte. Dette gjør fjernhjelp en hel del enklere. Man kan også kontrollere servere på en veldig enkel måte, samtidig som man får full tilgang.



La oss gå over til noen andre funksjoner som kan være nyttig.





Her ser vi en snarvei jeg lagde. Denne type snarvei kan være veldig nyttig i en bedrift, særlig for IT-avdelingen. Om en ansatt trenger hjelp, ringer de til IT. Der kan IT-arbeideren fortelle den ansatte om å trykke på snarveien «HJELP MEG», og gi koden som trengs. Da er hjelpen mye enklere å gi.

Det gis også veldig klare beskjeder om hva som skjer.

Dette er et eksempel på en slik beskjed. Her står det klart og tydelig hvem skrivebordet deles med, og man har muligheten til å avslutte delingen med et enkelt klikk på musen.



Det gis faktisk så klar beskjed om hvem man deler skrivebordet sitt med, at det står to ganger. Her vises også hurtigtastene som brukes for å avslutte delingen.


Installering
Installeringen er den enkleste av alle fjernhjelpsprogrammene jeg har prøvd. Det er bare å velge den fra Chrome Store


Velge «legg til»



Og vips, så er den der.



Installasjonen tok 1-2 minutter og fungerte perfekt. Det er ikke noe unødvendig programvare som følger med, og ingen irriterende toolbars.



Positive og negative sider

Positive sider: 

Meget enkelt å bruke
Rask installasjon
Meget rask og responsiv
Støtter alt av OpenGL-applikasjoner
God sikkerhet
Gratis

Det kjører også fra nettleseren, og krever minimalt med resurser. Dette gjør også at det kan kjøres fra hvilken som helst PC. 

Negative sider:

Her er det veldig lite å skrive om, men det jo alltids noe. Det første jeg nevner, er mangelen på full clipboardstøtte. Det vil si, når du kopierer noe på PCen, er du avhengig av å kunne lime det inn, og for en vanlig PC er dette aldri et problem. Når man deler skrivebordet sitt derimot, kan dette bli litt vanskeligere. Jeg savner at man kopiere noe fra klient-maskinen og lime det inn på den andre. Det funker fint på tekst, men ikke hele filer. Om man hadde fått inn denne funksjonen, hadde det vært et mye kraftigere verktøy, og bruksområdet kunne utvides mer.
Det andre er mangelen på tilleggsfunksjoner. Det er ikke noe stort problem, alt funker og det funker overlegent bra. Men jeg skulle ønske klient-maskinen kunne «begrense» tilgangen litt, som for eksempel tilgangen til bildemapper og lignende. Som sagt, ikke noe problem, da de aller fleste utøver en god yrkesmoral og ikke snoker der de ikke skal, og det faktum at klienten alltid kan se hva fjernhjelperen gjør. Allikevel er dette noe som kunne vært implementert i fremtidige versjoner.


Konklusjon

Chrome Eksternt skrivebord har mange positive sider, og overraskende nok, ikke mange negative sider. Dette er et program som passer mange ulike situasjoner, uansett om du jobber i en IT-avdeling, eller om du skal hjelpe bestemor. Det meget enkle grensesnittet plasserer Chrome Eksternt skrivebord helt på toppen.

Når og om de overnevnte funksjonene jeg savnet blir lagt til, blir Chrome Eksternt skrivebord et bedre verktøy, både for privatpersoner og bedrifter, enn det allerede er.

Jeg anbefaler Chrome Eksternt skrivebord til alle som er på utkikk etter et fjernhjelpsprogram, og som har høye krav til brukervennlighet og kvalitet, til ingen kostnad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar